Novine u drugom polugodištu Mekteba od 3 do 6 godina

Drugo polugodište u Mektebu od 3 do 6 godina počelo je 15. 1. 2015., godine sa brojnim iznenađenjima za djecu. Za vrijeme odmora u Mektebu su odrađene brojne izmjene kako bi boravak mališana učinili što prijatnijim i poticajnim za učenje. Zidove Mekteba smo zaštitili sa masnim bojama (žuta i nijanse zelene) te stvorili jedan prirodan i umirujući ambijent.
Gospodin Senad Ramić je angažovao svoj tim radnika u procesu uređivanja (krečenja). Gospodin Semir Toskić je sa svojom firmom odradio izmjenu mehanizama za otvaranje prozora. Izmijenili smo raspored mobilijara i ukrasili zidove novim temama i sadržajima. Obnovili smo fond igračaka te uklonili stare i polomljene. Naravno, moramo se zahvaliti roditeljima učenice Mideje Milove koji su nesebično pomogli našu akciju kupovine igračaka.
Koleginica Erijeta Aljoševič i moja malenkost vrijedno smo radile na uređenju i kupovini adekvatnih igračaka, ali i obnovi školskog pribora i potrošnog materijala za naredni period. Pripremili smo i postavili crnogorsku azbuku, koju po planu i program počinjemo da učimo u februaru. Takođe za potrebe uređenja i daljeg učenja dizajnirala sam bojice sa brojevima i bojama gdje je učenje višestruko, zatim veliku sliku dimenzija 2,60 x 1,5m na kojoj je predstavljena biografija našeg Poslanika s.a.v.s., te svi koji su zaintereovani moći će da je sačuvaju na svom računaru u originalnoj veličini kako bi se okoristili vaša djeca. Osmislila sam poligon za vježbanje, na kome se odvijaju skoro 30 vrsta vježbi koje razvijaju dječiju motoriku, koordinaciju, koncentraciju, upravljanje tijelom u prostoru.
U saradnji sa timom iz studija Petović uradili smo reklame kao ukrase za staklene površine Mekteba od 3 do 6 godina. Te se ovom prilikom zahvaljujem direktorima studija koji su svu štampu uradili besplatno. Naravno da sve ovo ne bi moglo da se ispuni bez nesebične podrške odbora IZ Bar na čelu sa direktorom centra mr Mujdinom Milaimijem koji su nam odobrili sredstva i omogućili da se svaki projekat koji utiče na bolje uslove boravka i razvoj djece izvede do kraja.

Takođe zahvaljujesmo se i gospodinu Sadriji Daciću koji je prilikom posjete IKC Bar i džamiji „Selimija“ krajem prošle godine uručio veća novčana sredstva za potrebe mini mekteba.

Za kraj smo pripremili par fotografija iz naših veselih prostorija.
Srdačno vas selamim i pozivam da dođete u naš Mekteb od 3 do 6 godina gdje će vas dočekati ljubazno osoblje, koje će vas upoznati sa našim prostorom i radom, ali i budućim idejama.

Nermina Nikezić-Pašanbegović