Prvi nastup djece mekteba od 3 do 6 godina u IKC "Selimija"

Za vrijeme  dvodnevne posjete Islamskom kulturnom centru „Selimija u Baru  prof.dr.hfz. Safvet Halilović i mr. Sci. Hrustan Noćić obišli su i prostorije mekteba od 3 do 6 godina i izrazili veliko oduševljenje načinom rada vaspitačica, uslovima u kojima djeca borave  tj. uređenjem prstorija i higjenom koja je na zavidnom nivou. Uvaženi gosti su dio svog vremena posvetili najmlađima i uputili dragom Allahu dove za njih. Prije početka promocije na prijedlog glavnog imama mr. Muidina Milaimija djeca su prvi put nastupala i tom prilikom pokazali su samo dio znanja kojeg su stekli od septembra mjeseca kada je u pitanju vjeronauka. Na kraju nastupa posjetioci su mogli da pogledaju makete koje su dječica radila kada je u pitanju vjeronauka. Ovom prilikom se zahvaljujemo našim dragim gostima koji su sa oduševljenjem prihvatili da nam ustupe dio vremena sa njihove promocije i zaista sa osmijehom na licu pratili naš nastup.
Dječica su bila veoma ushićena i cijele sedmice su sa nestrpljenjem isčekivala svoj prvi nastup. Mekteb od 3 do 6 godina pohađa 26 polaznika, međutim na samoj priredbi jedan broj njih nije mogao da prisustvuje iz opravdanih razloga. Kako je sve to izgledalo predlažemo da pogledate slike koje su načinjene prilikom obilaska uvaženih gostiju sa direktorom centra i svakako video sa prvog nastupa naših mališana.

Za kraj prenosimo vam impresiju mr. sci. Hrustana Noćića nakon povratka u svoju rodnu Tuzlu.

Es-selamu alejkum
Poštovana sestro Nermina
Zahvaljujući pozivu i susretljivosti glavnom imamu Odbora Islamske zajednice u Baru i glavnom imamu IKC-a mr. Muidin ef. Milaimiu imali smo priliku da u dvodnevnoj posjeti sa mojim prof. dr. hfz. Safvetom Halilovićem budemo gosti ovih velikih ljudi i ovog velikog centra, i upoznati se sa njihovom bogatom baštinom koju njeguju od dolaska Islama na ove prostore.Nakon dvodnevne posjete Baru mnoge impresije naviru i mnogo se togamože reći.Međutim svaki iskreni i objektivni posmatrač i posjetitelj sumirajući svoju percepciju mogao bi kazati sledeće:
- Bar je grad koji vrijedi posjetiti
- IKC-e u Baru ima istinske džematlije i vrijedne vijernike
- Bar je bogat, prelijep i perspektivan grad
- Barski muslimani su ponosni ali skromni
- Dostojanstveni ali vrijedni
- Vole knjigu i njeguju nauku
I na tome im možemo od srca čestitati uz molbu Uzvišenom Allahu da ih održi na tom putu dini Islama.
mr.sci. Hrustan Noćić

  • DSCF0249_resize
  • DSCF0251_resize
  • DSCF0260_resize
  • DSCF0261_resize
  • DSCF0263_resize
  • DSCF0264_resize
  • DSCF0266_resize
  • DSCF0269_resize
  • DSCF0271_resize
  • DSCF0272_resize
Slideshow Javascript by WOWSlider.com v4.8