Volimo te ja Resulullah!

Objavljeno Februar 18 2013// Izvor islam-bar.info

Volimo te ja Resulullah! Mjesec rebiul-evvel predstavlja podsjetnik za sve muslimane, podsjetnik na rođenje Allahovog Miljenika a.s. te smo se potrudili da osmislimo program kako bi i djeca našeg vrtića upoznala Resulullaha s.a.v.s u najljepšem svjetlu . Upoznajući njegov život, njegova djela, negovu djecu, žene, prijatelje, ali i ono što nam je ostavio i čime nas je zadužio. Povodom toga organizovane su razne aktivnosti i to:

  • - Sa djecom je obrađena knjiga „Života Muhammeda a.s. u 20 priča“

  • - Urađen je plakat koji na slikovit način prikazuje  islam i neke bitne aspekte iz  života našeg Poslanika  s.a.v.s.

  • -  Kako je zikr i istigfar  najbolji lijek za dušu  kao simboliku toga djeca su uradila srebrni tespih od šišarki i vunice

  • - Pošto djeca najbolje uče putem slike i lijepih efekata te smo stoga za njih organizovali malo kino u kome su odgledali  dugometražni crtani film „Muhammed s.a.v.s. posljednji poslanik“  gdje smo na svakih 10 minuta pravili pauze kako bi komentarisali scene i dogadjaje te djeci približili radnju crtanog filma.

  • - Kako bi svojim ponašanjem djeca što više slijedila Muhammeda s.a.v.s čija je jedna od glavnih osobina  milost i blagost, te posebno ljubav prema roditeljima na koju je stalno ukazivao. Svoje roditelje su iznenadili poklonom u vidu plakete na kojoj je ispisan hadis i kratka pjesmica-dova koju su ukrasili sa sjemenkama.Molimo Allaha da srca naših mališana ispuni imanom i ljubavlju prema Muhammedu a.s. te da im u svim stadijima njihovog odrastanja i stasavanja on bude uzor, a na Sudnjem Danu da se on sa njima ponosi. Amin.