Završna priredba generacije 2012⁄2013. godine

Objavljeno Jul 28 2013 // Nermina Nikezić-Pašanbegović

Zadovoljstvo nam je što smo uspjesno priveli kraju jos jednu godinu u islamskom vrtiću. Ove godine sa srećom ali i sjetom ispraćamo šestoro vrijedne i divne djece u prvi razred. Kao rekapitulaciju protekle godine možemo istaći jako puno uspjeha kako na polju znanja, tako i na polju sazrijevanja tolerancije i što me posebno oduševljava njihova međusobna povezanost i briga jednih za druge. Ovu divnu generaciju sačinjavali su:

 1. Adelina Nikočević
 2. Amar Bajrović
 3. Danis Pepić
 4. Ensar Murić
 5. Emila Habibović
 6. Emin Iseni
 7. Hana Dulamerović
 8. Rejhana Haverić
 9. Rejan Međedović
 10. Reško Habibović
 11. Rijalada Haverić
 12. Sara Duraković

U protekloj godini imali smo i brojne nastupe u džamijama zahvaljujući glavnom imamu mr. Muidinu Milaimiju koji nas je sa puno ponosa predstavio na svakoj svečanosti koju je organizovala Islamska zajednica, te se trudio da i pored brojnih obaveza svakodnevno bude informisan o dešavanjima u vrtiću. Rad bez dobre saradnje ne bi bio moguć tako da pored truda kojeg sam ulagala uvijek su mi uz nesebično zalaganje pomagali Emina Beriša, Asad Grlić i Sadija Kastrati sa kojima sam imala skladan odnos. Svakako ne mogu a da ne napomene i saradnju sa roditeljima koji su bili uvijek puni razumijevanja i želje da naprave neke promjene kada je u pitanju odgoj u duhu islama kroz redovna savjetovanja i konsultacije.

Svečanost povodom kraja održala se 21.juna 2013.godine. Priredbu je otvorio glavni imam proučivši ašere a potom se obratio roditeljima ne krijući pritom sreću zbog uspjeha djece te obećao da će uskoro nove generacije imati još bolje uslove za rad u vrtiću koji će biti u sklopu islamskog centra.Kao dobar domaćin iskoristio je priliku da se svima zahvali i uruči zahvalnice onima koji su svojim donacijama pomogli radu vrtića. Zahvalnice su uručene:

 1. 1. Beti  Temaju                                     (svakog ponedjeljka djeci je obezbjedio pizzu i svakog radnog dana hljeb)
 2. 2. Refiku Muriću                                  (svake srijede djeci je obezbijedio bureke)
 3. 3. Anesu Đulameroviću                      (svakog petka djeci je obezbijedio hamburgere)


Na priredbi smo predstavili samo dio onoga što smo radili u drugom prolugodištu, jer bi nam u suprotnom trebalo mnogo više od jednog sata koliko je predviđeno da priredba traje. Nastup se sastojao iz tri dijela na početku vjerskog, zatim zabavnog dijela na engleskom jeziku i treći dio pjesmice i poruke o lijepom ponašanju i ljubavi.

 Zatim imali smo malo iznanađenje za sve očeve, darivali smo im košulje sa porukom i koreografiju za pjesmu njima posvećenu, kako im ne bi ostali dužni sobzirom da smo majkama takođe davali poklone i pjesme, zato što i očevima dugujemo veliku ljubav.

Pred kraj bilo je i suza zbog rastanka ali i zbog dirljive recitacije koju je izveo Danis Pepić  u ime svih drugara, te poklona iznenađenja za koleginicu Eminu i mene, kojeg su  kupili svi roditelji te im se još jednom ovom prilikom zahvaljujem.

Diplome, poklone i fascikle sa 200 radova koje su odradili u protekloj godini uručio je mr. Muidin Milaimi na kraju, nakon čega su posjetioci uživali u izlozbi dječijih radova koja je bila smještena dijelom u dvorištu a dijelom u igraonici vrtića.

Nakon svega mogu samo da poručim djeci da budu dobri da svoje roditelje nikada ne naljutitie ili ne daj Bože zastidite. Da ne zaborave da je Allah dž.š. svuda uz njih da ih čuva i da se svakoj njihovoj dovi raduje i uslišava je, samo se Svemogucem za pomoć obraćajte. Nikada se nemojte zastiditi što ste muslimani i budite od onih čiji će životni moto biti prvi objavljen ajet „Ikre' bismi-Rabbikelezi halek“ što znači “ Čitaj, uči u ime Gospodara tvoga koji stvara“.  Znanje i lijep ahlak otvaraju sva vrata . I na kraju zapamtite da u Poslaniku za svaku životnu situaciju imate najbolji uzor, a  svoju učiteljicu imate kao prijatelja dok god je živa i kada budete imali 7 i 17 i 57 godina ja ću uvijek biti sretna da sa vama popričam i savjet udijelim i kada je veselje da se sa vama proveselim.

Ovdje možete preuzeti Power Point Prezentaciju koju je uradila vaspitačica Nermina Nikezić-Pašanbegović...ovdje

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player